Άνθος στιγμής..Απόσταγμα επιθυμίας

Ποια είναι η πιο μαγική στιγμή σε μια νέα γνωριμία; Η πρώτη φορά που θα συναντηθείτε; Ή μήπως εκείνη η στιγμή που θα καταλάβεις ότι εκείνο το βλέμμα που επίμονα σε κοιτάζει κρύβει κάτι παραπάνω; Ίσως να είναι η πρώτη φορά που αγγίζει δέρμα το δέρμα ή όταν καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα χαμόγελο ή ένα δυνατό γέλιο στον συνομιλητή σου. Πολλοί θα πουν ότι το κομβικό σημείο μιας γνωριμίας είναι όταν νιώσεις ασφάλεια και αφεθείς και άλλοι θα ορκιστούν πως δεν συγκρίνεται τίποτα με το γρήγορο δυνατό καρδιοχτύπι λίγο πριν αντικρύσεις εκείνο το πρόσωπο που λαχταράς να γνωρίσεις από κοντά. Εγώ ξέρεις τι λέω; Ότι δεν υπάρχει πιο μοναδική στιγμή και πιο πολύτιμα δευτερόλεπτα από αυτά που προηγούνται του πρώτου φιλιού! (#provemewrong)


Ξεκινώντας μια γνωριμία, μιλώντας για γνωριμία ερωτικής φύσεως, όλοι νιώθουμε ένα όμορφο γαργαλητό, μια ανυπομονησία να μάθουμε αυτόν τον νέο άνθρωπο που μπήκε στη ζωή μας. Μιλάμε για έναν άτομο που υπήρχε και πριν να του μιλήσουμε εμείς, με τις συνήθειες, τα χούγια, την ζωή του και τις παραξενιές και τα καλά του, όπως ακριβώς κι εμείς. Ένας άνθρωπος που παράλληλα με εμάς μεγάλωνε, δοκίμαζε, απογοητευόταν. Που ίσως πέρασε κάποια στιγμή από την ζωή μας σε μια παρέα ή έκατσε δίπλα μας τυχαία σε ένα ταξίδι με το πλοίο. Ακόμα μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που πάντα πρόσεχες από μακριά και οι συνθήκες τυχαία σας έφεραν κοντά.


Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει αλήθεια η μοίρα; Η τύχη; Πόσα θα μπορούσαν να μην είχαν συμβεί αν μεταξύ δύο εισπνοών άλλαζε η απόφασή μας και δεν πηγαίναμε, δεν μιλούσαμε, δεν τολμούσαμε…; Θυμάμαι μια μέρα τον Μάιο του 2016 που με δυσκολία ζύγισα τις επιλογές μου και αντί να καθίσω σπίτι με την μητέρα μου να παίξω χαρτιά αποφάσισα να συναντήσω μια φίλη για κρασί με παρέα. Επίσης θυμάμαι τον Φεβρουάριο του 2013 όταν μπαίνοντας σε ένα ασφυκτικά γεμάτο πλοίο στριμώχτηκα σε έναν καναπέ και κατέληξα να τρώω χορτόπιτα χωριάτικη και να γελάω υστερικά με τον διπλανό μου. Ή όταν τυχαία κάποιος με ρώτησε αν θέλω να παίξω στο θέατρο! Όπως τυχαία κάποιος απάντησε μια μέρα στο Instagram story μου. Έτσι είναι όλα στιγμές και αποφάσεις.

Και επειδή το θέμα μας είναι ότι η πιο όμορφη στιγμή μιας γνωριμίας είναι αυτή που κάποιος αποφασίζει να φιλήσει κάποιον, επανέρχομαι και συνεχίζω. Το φέρνει η μοίρα, η τύχη και το σύμπαν, λοιπόν, και μπαίνει στην ζωή σου ένας άνθρωπος που, είτε σε ενδιέφερε πάντα ή γεννάει στο μυαλό σου την σκέψη ‘’βρε λες;’’. Οπότε ξυπνάς τις άμυνες σου, ξεσκονίζεις τα τεφτέρια που έχεις καταγράψει τις προηγούμενες γνωριμίες και κάθεσαι στον θρόνο σου περιμένοντας και καταγράφοντας κάθε κίνηση. Μετράς τα βλέμματα και τα κατατάσσεις σε φιλικά και ερωτικά. Ύστερα με τεντωμένες κεραίες καταγράφεις κινήσεις, τόνο φωνής και αντιδράσεις. Δύσκολη μάχη. Όταν τα βάζεις στην ζυγαριά λοιπόν και τα θετικά υπερβαίνουν τα αρνητικά, χαλαρώνεις. Η σιγουριά ότι το ενδιαφέρον σου βρίσκει ανταπόκριση και δεν είναι μονόπλευρο, σου δίνει άνεση και αυτοπεποίθηση. Όταν συμβεί η πρώτη συνάντηση ξεκινάει αυτό το γαργαλητό, η ανυπομονησία και η περιέργεια. Μετράς την δύναμή σου και την επιρροή που έχεις πάνω του. Ρίχνεις άδεια να πιάσεις γεμάτα όπως λέει ο σοφός λαός. Προκαλείς για να δεις αντιδράσεις. Κάθε αντίδραση και μια μικρή νίκη.


Και μετράνε όλα ε;! Ένα γέλιο, ένα βλέμμα που διαρκεί παραπάνω από το ‘’κανονικό’’, μία τυχαία, τάχα μου-τάχα μου, κίνηση που φέρνει τα σώματά σας σε επαφή! Περνάς στην αντεπίθεση! Γελάς κ εσύ, βρίσκεις αφορμές να αγγίξεις, το βλέμμα σου αποκτά βάθος. Χτίζετε την ένταση ανάμεσά σας ηθελημένα και απολαμβάνετε κάθε δευτερόλεπτο. Προκαλείτε ο ένας τον άλλον και αφήνεστε στις προκλήσεις σαν να πρόκειται για έναν χορό. It takes two to tango! όσο η ώρα περνά γίνεται πιο έντονη η κοινή επιθυμία. Εκτίθεστε, αφήνεστε, κερδίζετε έδαφος στην ‘’πάνω’’ στον συνοδό αυτής της ακολουθίας.


Απολαμβάνετε και οι δύο αυτή την διαδικασία και ίσως της δίνετε περίσσιο χώρο και χρόνο ακριβώς επειδή η τελετουργία αυτή ικανοποίει το εγώ και την περιέργεια μας που ξεκινάει από το ποιος είναι αυτός απέναντί μας και καταλήγει στο ‘’τι του προκαλώ;’’ Μέχρι που, τα ψέματα τελειώνουν και η απόφαση είναι γεγονός. Ο ένας από τους δύο, μη μπορώντας να κρατηθεί άλλο μαζεύει όλα τα κουράγια που απαιτούνται και κοιτάζει τον άλλον κατάματα.. ύστερα το βλέμμα αφήνει τα μάτια και τα κατεβαίνει στα χείλη.. ξέρεις τι πρόκειται να ακολουθήσει και το ξέρει και ο άλλος… το θέλετε εξίσου, το περιμένατε και ίσως αναρωτιόσασταν κιόλας πως είναι. Μέχρι που η απόσταση ανάμεσά σας είναι τόσο μικρή, η ένταση αναμεσά σας τόσο δυνατή και η επιθυμία σας τόσο παρούσα που σαν μαγνήτης τα χείλη σας έρχονται σε, κυριολεκτικά, απόσταση αναπνοής και στιγμές πριν αγγίξει σάρκα τη σάρκα και πάρετε αυτό που τόσο θέλετε από το πρόσωπο που τόσο δίκαια σας κέρδισε…..υπάρχει μια στιγμή εκεί, ένα pause, ένα δευτερόλεπτο που ξέρουμε όλοι τι θα συμβεί, που είμαστε τόσο σίγουροι, που νιώθουμε νικητές και κατακτητές και 100% παραδομένοι. Αυτή είναι η στιγμή… λίγο πριν τα βεγγαλικά που ακούς όταν τα χείλη σου συναντηθούν με εκείνα τα χείλη που χάζευες τόση ώρα και που απολάμβανες να ακούς τα λόγια που ξεστόμιζαν, λίγο πριν γευτείς την γεύση του άλλου και ικανοποιήσεις την περιέργεια σου σχετικά με αυτή. Και ξέρετε δεν έχει μεγάλη σημασία το που και το πότε θα συμβεί αυτό. Μπορεί να συμβεί στο πάρκινγκ πηγαίνοντας για τα οχήματά σας κατά την επιστροφή, σε μια παραλία γεμάτη κόσμο ένα μεσημέρι, μέσα σε ένα σινεμά, ανάμεσα σε δύο γουλιές ποτό σε ένα κατάμεστο μπαρ, μετά από ένα γεύμα στο σπίτι με μουσική και κρασάκι ή ακόμα και σε ένα λεωφορείο με δυο σάντουιτς στο χέρι επιστρέφοντας από έναν αγώνα που και οι δύο θέλατε να παρακολουθήσετε. Πραγματικά δεν έχει καμία σημασία το που και το πως και το πότε. Αυτή η στιγμή δεν χάνει την αξία και την μαγεία της ακόμα κι αν συμβεί κάτω από τις πιο περίεργες συνθήκες που μπορείς να σκεφτείς.


Επίσης δεν έχει μεγάλη σημασία και η κατάληξη της γνωριμίας. Μπορεί να μείνετε για πάντα μαζί, να το γυρίσετε σε φιλία ή να χωρίσετε με τον χειρότερο τρόπο. Αυτή η στιγμή θα είναι πάντα ένα σημείο στο χρόνο που οι επιθυμίες σας και οι μοίρες σας συναντήθηκαν και αφέθηκαν στα χέρια της τύχης. Θα αποτελεί ορόσημο της γνωριμίας σας και της πορείας σας. Μια κοινή ανάμνηση που θα σας θυμίζει πάντα την στιγμή που οι παράλληλες πορείες σας ετμήθησαν και την ζήσατε μαζί.


Αυτές τις στιγμές να συλλέγετε και να τις κρατάτε μέσα στο μυαλό σας σαν θησαυρό. Γιατί μπορεί να μην κατέληξε κάτι όπως ακριβώς το είχαμε στο μυαλό μας, μπορεί να τελείωσε άσχημα ή να έφτασε εκεί που δεν τόλμησε κανένας μας να σκεφτεί, αλλά μην ξεχνάμε ότι όλοι μας είμαστε σύνολα εμπειριών και στιγμών και σκέψεων και αποφάσεων. Γι’ αυτό αξίζει να τις κυνηγάμε και να τις συλλέγουμε και να τις βάζουμε στο πιο προσβάσιμο ράφι μας ώστε να τις θυμόμαστε και να ανατρέχουμε για να μην ξεχνάμε ποτέ πως εκείνη την στιγμή ήταν αυτό που θέλαμε να κάνουμε και απλά κάνοντάς το κερδίσαμε αυτά τα εύσημα που λέγονται αναμνήσεις.


#favouritemoment

#lovelymemories

#valuablemomentsΜ.19 views0 comments

Recent Posts

See All

Σήμερα η μέρα ήταν περίεργη και οι σκέψεις μου ακολουθούν το μοτίβο αυτό. Οπότε κατέληξα στο εξής: Είναι δύσκολο να θέλεις κάτι και να μη μπορείς να το έχεις. Όχι επειδή είναι ακατόρθωτο ή πέρα από τι